Okra recept met olijfolie

Okra recept met olijfolie

Okra recept met olijfolie. Hoewel we het allemaal niet lekker vinden op bepaalde momenten in ons leven, zijn er veel smaken die we echt lekker vinden en waarvan we spijt hebben dat we ze na een bepaalde tijd niet meer eten. Okra is een van die groenten die we als kinderen helemaal niet lusten en die we als volwassenen graag aten. Natuurlijk zijn er mensen die niet van okra houden als ze opgroeien of die als kind van okra houden. Hoewel het in een zeer kleine periode van het jaar groeit, is het ook een zeer gezond voedsel dat wordt bewaard door te drogen of in te vriezen en op elk moment van het jaar moet worden gegeten.

Okra recept met olijfolie

Hoewel het op veel manieren wordt gemaakt, zoals augurken, friet en soep, is de beste en lichtste versie van okra zonder twijfel het recept gemaakt met olijfolie. Of je het nu warm of op je gemak wilt eten, consumeer regelmatig okra, wat de heerlijke smaak van olijfolie naar voren brengt.

Ons recept is bereid voor 6 personen en is klaar om te serveren in in totaal 1 uur met 30 minuten bereiding en 30 minuten kooktijd. Het bevat ook erg weinig calorieën. 174 kcal.

Ingrediënten voor het okra recept met olijfolie

1 kilo okra
2 uien
3 teentjes knoflook
5 tomaten
7 eetlepels olijfolie
1 theelepel chilipasta
Sap van 1 citroen
2 theelepels zout
2 theelepels kristalsuiker
1,5 kopjes heet water

Het topje van het okra-recept met olijfolie

Voordat u begint met het schoonmaken van de okra, moet u deze met veel water wassen. Als je de stelen wast nadat je ze hebt schoongemaakt, zal de kleverige vloeistof binnenin naar buiten lekken en zal je okra gaan kwijlen. Bij het schoonmaken moet u de punten voorzichtig in een kegelvorm snijden. Als je het recht afsnijdt, komt de kleverige vloeistof er nog steeds uit. Na het schoonmaken van de okra door er citroensap op te persen en te laten wachten, zal het ook speekselvorming voorkomen. Tijdens het koken moet je de okra niet te krachtig mengen, zodat er geen speeksel vrijkomt.

Bereiding van okra recept met olijfolie olijf

 • Was de okra met veel water en maak de snor schoon als die er is.
 • Maak de handvatten na het wassen schoon door ze met behulp van een mes in een kegelvorm te snijden.
 • Giet het sap van 1 citroen over de schoongemaakte en gewassen okra en zet apart.
 • Doe 5 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde uien tot ze roze kleuren.
 • Voeg de fijngehakte knoflook en chilipasta toe aan de goed gebruinde uien en meng snel.
 • Voeg na het schillen van de schil de tomatenblokjes toe en bak ze goed aan.
 • Voeg tot slot de okra toe aan de pot met het citroensap. Voeg na het toevoegen van zout en suiker heet water toe, meng één keer voorzichtig en sluit het deksel van de pan. Pas op dat je niet te veel mengt.
 • Laat je okra-peulen ongeveer 25 minuten op laag vuur koken met het deksel gesloten.
  Bekijk het en als de okra zacht en gaar is, zet je het fornuis uit en zet je het opzij totdat het opwarmt.
 • Nadat de okra’s warm zijn, leg je ze op een serveerschaal en giet je de resterende 2 eetlepels olijfolie erover en serveer je ze met partjes citroen.

Als je het koud wilt serveren, kun je dille toevoegen.

Goede eetlust!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *