Het beste recept voor pompoenmaaltijden

Het beste recept voor pompoenmaaltijden

Het beste recept voor pompoenmaaltijden. Een van de lichtste, gezondste en lekkerste maaltijden die je in de zomer kunt eten, de “courgettemaaltijd”. Je kunt het koken met bulgur of met rijst. We raden ook ten zeerste aan om gedroogde munt met olijfolie toe te voegen aan de courgetteschotel. Het krijgt zijn oorspronkelijke smaak van sappige en geurige tomaten, een van de belangrijkste vruchten van het zomerseizoen. We kunnen zelfs een beetje hulp krijgen van tomatenpuree en er een beetje smaak aan toevoegen. Het is klaar om te serveren met fijngehakte dille en yoghurt.

pompoenmaaltijden

Je kunt courgette met rijst serveren, een caloriearm gerecht gemaakt met olijfolie zonder portie en je wilt na het garneren met dille meer eten. We hebben een stap-voor-stap bereiding van caloriearme courgette met olijfolie voor je gemaakt. Goede eetlust!

De lijst met ingrediënten voor ons recept is gemaakt als 4 porties. Met 20 minuten voorbereiding en 35 minuten kooktijd is je eten klaar in minder dan 1 uur. Het is ook een ideale maaltijd voor mensen met een dieet van 185k/cal.

Ingrediënten voor het recept voor pompoenmaaltijd

5 middelgrote courgettes
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 grote tomaat
1/2 theelepel tomatenpuree
2 eetlepels rijst
2 kopjes heet water
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper

Voor service;

  • 1/2 bosje dille

De tip van het recept voor pompoenmaaltijden

Gebruik de ontpitte delen van de courgette niet bij het bereiden van voedsel, omdat dit het voedsel niet zal verdunnen. Je kunt er ook slijm mee maken van de geraspte courgette.Snijd de courgette naar wens in halve maantjes. Schik in een enkele rij in de pan en kook.

een aanbeveling;

In plaats van tomatenpuree kun je seizoens- en sappige geraspte tomaten gebruiken, in plaats van rijst kun je bulgur koken en puur koken zoals je wilt.

Pompoenmaaltijd bereiden

  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en voeg 1 eetlepel gesnipperde uien toe en bak tot ze roze kleuren.
  • Voeg 3 teentjes gehakte knoflook en een halve theelepel tomatenpuree toe en bak tot het geurig is.
  • Voeg 1 grote gepelde en in blokjes gesneden tomaat toe en bak verder.
  • Voeg 5 gehakte middelgrote courgettes, 1 theelepel zout en peper, 2 eetlepels gewassen rijst en 2 kopjes heet water toe en kook op middelhoog vuur.
  • Voeg na het koken 1 handvol gehakte dille toe en meng.
  • Serveer het warm.

Goede eetlust!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *