Gebakken bloemkool recept

Gebakken bloemkool recept

Gebakken bloemkool recept. Onder de bloemkoolgerechten die we graag eten, zoals bloemkoolsoep en bloemkoolgratin, is een ander heerlijk recept de “gebakken bloemkool”. Een andere manier om deze heerlijke smaak op een gezonde manier te consumeren, is door het in de oven te koken, omdat het veel olie opneemt tijdens het frituren en de calorieën erg hoog zijn. De hoeveelheid olie neemt af en wanneer het in de oven wordt gebakken, wordt u betoverd door de geurige geur.

Gebakken bloemkool

Een bloemkoolrecept dat zowel als gezond tussendoortje als als hoofdgerecht gegeten kan worden. Door het mengsel in een kom te maken, dopen we de bloemkool in het bloem- en eimengsel, zetten het dan in de oven en wachten tot het goed bruin is. Terwijl je wacht tot de bloemkoolfrietjes gaar zijn, sta je amper voor de oven. Eet smakelijk nu!

Ons recept is bereid voor 4 personen. Na de bereidingsfase in 10 minuten is je gerecht in totaal 55 minuten klaar met een kooktijd van 45 minuten.

Ingrediënten voor het recept voor gebakken bloemkool

1/2 bloemkool (middelgroot)
1 kopje meel
1 theelepel melk
1/2 theelepel olijfolie
1 ei
theelepel zout
2 theelepels gemalen rode peper
1 theelepel zwarte peper

Zo kook je geroosterde bloemkool in de oven recept

  • Scheid de bladeren van de bloemkool, maak schoon en snij in roosjes.
  • Giet water in de pan en breng aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes zachtjes in kokend water. Zorg ervoor dat u het niet volledig kookt, want u plaatst het in de oven.
  • Doe alle overige ingrediënten in een kom en mix met een garde tot alles goed gemengd is.
  • Doop de bloemkool in het mengsel dat je hebt bereid en leg het op de bakplaat waarop je ingevet papier hebt.
  • Bak in de voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 30 minuten met het bovenste en onderste niveau open en nog eens 15 minuten met alleen het bovenste niveau open. Je gebruikt alleen de turboventilatorstand, in totaal is 35 minuten voldoende.
  • Haal uit de oven en serveer warm.

Goede eetlust!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *