Erwtenschotel recept

Erwtenschotel recept. Verse erwten zijn een groente die kleur en smaak toevoegt aan veel recepten. We kunnen de erwten nog lekkerder maken door ze te koken met wat rundergehakt. Door de vezelachtige structuur kunnen we uren vol zitten. Probeer ook eens ons recept voor vleeserwten, dat qua calorieën heel redelijk is en heerlijk als het goed is bereid. Hier is ons recept voor een heerlijk aardappel-, wortel- en erwtengerecht!

Sommige gerechten zijn geschikt om direct te consumeren. Anders kan zelfs een maaltijd met producten die heel snel hun versheid verliezen onze gezondheid in gevaar brengen. Maar de erwtenschotel is daar niet een van. Je kunt er gerust meer van maken en het in de dagen erna als tussendoortje eten. Erwten zijn een langdurig voedsel dat een redder kan zijn in uw drukke tijden. Je kunt een grote pot erwten maken en deze 2-3 dagen bewaren.

De kooktijd van ons recept, dat in 20 minuten kan worden gemaakt, is 40 minuten. Met andere woorden, het is een heerlijke maaltijd die je in totaal in 1 uur kunt serveren. Ons recept is ontworpen voor 5 personen. Het caloriepercentage is 360 k / cal.

Ingrediënten voor erwtenrecept

1 kilo verse erwten
2 middelgrote wortelen
1 grote aardappel
1 middelgrote ui
300 gram gehakt
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel tomatenpuree
1,5 kopjes heet water
1 theelepel zout

een aanbeveling;

Je kunt je eten in minder tijd klaar maken door het in een snelkookpan te koken.

Bereiding van erwten schotel

  • Snipper de uien en fruit ze in olijfolie.
  • Snijd de wortelen en aardappelen fijn.
  • Voeg als de uien bruin zijn het gehakt toe en bak goed aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan het gebakken gehakt en bak nog even mee tot de geur van de tomatenpuree vrijkomt.
  • Voeg paprikapoeder en zout toe en meng. Voeg water toe aan de groenten en kook op laag vuur gedurende 40 minuten. Je gerecht is klaar als alle groenten gaar zijn.

We raden aan om het te serveren met rijstpilaf en yoghurt naast het erwtengerecht. In plaats van yoghurt kun je ook kiezen voor een seizoenssalade.

Goede eetlust!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *